Україна

На зустрічі в Давосі країни БРІКС дали сигнал Росії – Мін’юст


На зустрічі в Давосі країни БРІКС дали сигнал Росії - Мін юст

Частина країн-членів БРІКС готові обговорювати з Україною відновлення світового порядку та системи безпеки.


Саміт в Давосі був дуже важливим – на ньому частина країн-членів БРІКС продемонструвала Росії, що готова сідати за стіл переговорів з Україною для відновлення світового порядку. Про це заявила заступниця міністра юстиції України Ірина Мудра в ефірі телемарафону у вівторок, 16 січня.

“Подивіться на склад країн, які приймали в ньому участь, – він говорить про багато що. На зустрічі виступали представники Нігерії, ПАР, Мексики, Бразилії, Аргентини, Індії, Саудівської Аравії, Катару, Панами. Частина з них – це країни БРІКС. Вони демонструють Росії, що готові сідати за стіл переговорів з Україною для відновлення світового порядку, системи безпеки, розв’язання гуманітарних проблем”, – сказала вона.

Мудра відзначила, що Формулу миру обговорювали країни, якім раніше ніякого діла не було до України. 

Коментуючи першу участь Ізраїлю в обговоренні української Формули миру, заступниця міністра зазначила, що делегація України під час кулуарних дискусій обговорює потреби та можливу допомогу з кожною країною окремо.

Наразі українська делегація обговорила нагальні питання в індивідуальних зустрічах з більш ніж 50 країнами. 

Нагадаємо, у Давосі, на зустрічі політичних радників лідерів понад 80 країн та міжнародних організацій, розглянули другу п’ятірку пунктів української Формули миру, а саме: виведення російських військ і припинення бойових дій, відновлення справедливості, екологічна безпека, недопущення ескалації та повторення агресії та підтвердження закінчення війни.

Уперше в обговоренні української Формули миру взяв участь представник Ізраїлю. Країну на зустрічі в Давосі представляв заступник голови Ради національної безпеки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button