Україна

На Житомирщині у військовій частині знайшли мікросхеми з золотом і сріблом


На Житомирщині у військовій частині знайшли мікросхеми з золотом і сріблом

Плати не перебували на обліку військової частини. Хоча одним із завдань підрозділу було – зберігати це майно.


У військовій частині в Житомирській області виявлено та недопущено втрату мікросхем із вмістом дорогоцінних металів. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони в четвер, 30 листопада..
 
Зазначається, що під час перевірки було знайдено блоки з невідомим вмістом у двох гаражах на території військової частини. Після огляду з’ясувалось, що, згідно з паспортними даними, в блоках – орієнтовно 50 тонн необлікованих плат з вмістом дорогоцінних металів: 28 кілограмів золота, 60 кілограмів срібла, 590 грамів металів платинової групи.
 
Під час аудиту встановлено, що ці плати не перебували на обліку військової частини, хоча одним із завдань підрозділу було зберігати це майно. Обставини, у який спосіб дорогоцінне майно зникло з обліку та чому зберігалося необлікованим, встановлюють.
 
Знайдені дорогоцінні плати знову поставлено на облік. Оціночна вартість – 65,66 млн гривень.
У військовій частині знайшли плати із золотом і сріблом на понад 65 млн гривень Фото: Міноборони України

Матеріали внутрішнього аудиту буде передано до правоохоронних органів для надання правової оцінки дій командира частини та притягнення його до відповідальності. 

Нагадаємо, раніше командування підрозділу однієї з військових частин у Чернігівській області відшкодувало 1,7 мільйона грн завданих державі збитків. Перед цим аудит Міноборони виявив порушення у частині на майже 40 млн гривень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button