Україна

На Житомирщині посилюють карантин

У Житомирській області знову посилили карантин через збільшення кількості інфікованих коронавірусом. Про це заявив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

В області показник інцидентності становить 13,42 на 100 тис. населення, тоді як допустима норма – 12 осіб на 100 тис. населення.

“Всі члени комісії одноголосно підтримують думку про те, що попри всі застереження, заклики до самоізоляції та прохання носити засоби індивідуального захисту в громадських місцях жителі області не усвідомлюють усіх ризиків і загроз, пов’язаних з коронавірусом”, – написав Віталій Бунечко.

Таким чином, місцева влада ухвалила рішення щодо:

  • посилення контролю за дотримання населенням карантинних норм у приміщеннях та громадському транспорті (використання засобів індивідуального захисту, дотримання соцдистанції, використання дезінфікувальних засобів);
  • заборони роботи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області;
  • заборони проведення масових заходів із кількістю учасників понад 10 осіб;
  • заборони роботи закладів громадського харчування окрім літніх майданчиків;
  • проведення релігійних заходів, богослужінь за умов дотримання карантинних норм.

В області планують перевірити роботу ринків та магазинів щодо дотримання карантинних заходів. Якщо виявлять порушення, то діяльність цих об’єктів буде припинено.

Як повідомлялося, станом на 19 червня в Україні зафіксовано 34 984 випадки зараження коронавірусом. Протягом минулої доби зафіксовано рекордний приріст інфікування: захворіла 921 людина.

Back to top button