Україна

На засіданні Ставки обговорили наслідки ударів РФ


На засіданні Ставки обговорили наслідки ударів РФ

Також було заслухано доповіді воєначальників про оперативну ситуацію на фронті та плани росіян на найближчий час.

Відбулося чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача під головуванням президента Володимира Зеленського. Серед головних тем – наслідки ударів країни-агресора Росії, повідомляє прес-служба глави держави у понеділок, 8 травня.

“Учасники заслухали інформацію про наслідки нещодавніх повітряних атак з боку російських військ та про їх подолання, обговорили можливості посилення захисту населення й об’єктів цивільної та критичної інфраструктури”, – йдеться у повідомленні.

Також було заслухано доповіді про оперативну ситуацію на фронті та плани росіян на найближчий час.

Воєначальники доповіли про перебіг бойових дій на ділянках фронту в межах відповідальності оперативно-стратегічних угруповань військ Хортиця, Таврія, Одеса і Північ.

Учасники засідання проаналізували стан забезпечення підрозділів озброєнням і боєприпасами, а також стан підготовки й комплектування особовим складом і технікою новостворених бригад.

Окремо було заслухано доповідь про постачання артилерійських боєприпасів і ракет усіх типів для потреб війська в поточному році.

У засіданні взяли участь: керівник Офісу президента Андрій Єрмак, начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, секретар РРБО Олексій Данілов, командувачі родів військ та оперативних напрямків. До засідання Ставки також долучилися члени уряду, очільники силових відомств і правоохоронних органів.

Нагадаємо, сьогодні вночі Росія вчергове завдала масованого удару за допомогою ракет та дронів по Україні. Найбільше постраждали Київська та Одеська області, є загиблі. Водночас сили ППО показали вкрай хорошу роботу.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button