Україна

На Волині затримали колишнього військового РФ із українським паспортом

На Волині затримали колишнього військового РФ із українським паспортом

Фото: Госпогранслужба Украины

У 2009 році українець поїхав до РФ, де отримав російське громадянство

Чоловік протягом 2013-2014 років проходив термінову службу у збройних силах РФ, а у 2016 році уклав контракт на кілька років.

У Волинській області на кордоні з Білоруссю прикордонники спільно з СБУ затримали у пункті пропуску Доманово колишнього військового РФ, який прикривався українським паспортом та намагався потрапити до України. Про це повідомляє Держприкордонслужба у суботу, 28 травня.

Встановлено, що у 2009 році українець виїхав до РФ, де отримав російське громадянство.

“Протягом 2013-2014 років проходив термінову службу в збройних силах РФ, а у 2016 році уклав контракт на кілька років. За наявною інформацією, підрозділ, у якому служив чоловік, брав участь у військових діях на Донбасі”, – йдеться у повідомленні.

Зловмиснику повідомили про підозру у державній зраді (ч.1 ст.111 КК України). Суд у Луцьку обрав йому запобіжний захід – утримання під вартою.

Напередодні повідомлялося, що під суд відправили колаборанта, який оголосив себе головою ОТГ на Київщині. Він надавав російським військовим відомості про учасників АТО, територіальну оборону та депутатів серед місцевих жителів.

Також СБУ затримала зрадника, який коригував ракетний обстріл у Львівській області.


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button