Україна

На Волині викрито підпільне виробництво БПЛА


На Волині викрито підпільне виробництво БПЛА

Доки прикордонники за допомогою БпЛА знищують ворогів, окремі ділки використовують ці технології для власного збагачення, повідомили в ДПСУ.

На Волині правоохоронці викрили нелегальний цех з виробництва БпЛА, які виуористовувалися для відстеження дій прикордонників і контрабандного переміщення сигарет до країн ЄС. Про це повідомила пресслужба ДПСУ.

“Доки прикордонники за допомогою БпЛА наносять вогневе ураження ворогу на бойових позиціях, зазнають втрат, окремі ділки використовують ці технології для власного збагачення”, – зауважили в Держприкордонслужбі.

“Під час обшуків вилучено мотодельтаплан, який зловмисники планували використовувати для переправлення осіб та сигарет до Польщі, 8 безпілотних літальних апаратів типу “літак” і “квадрокоптер”, тепловізори, бінокль, радіостанції, GPS-трекери та фотопастки, за допомогою яких зловмисники відстежували рух прикордонних нарядів і координували свої дії, понад 2 тис. пачок контрафактних тютюнових виробів, чималу кількість сучасних гаджетів і чорнові записи з доказами вчинення протиправної діяльності.

Виявлено також цех із повним циклом виробництва безпілотних літальних апаратів, зокрема лінію 3D-принтерів, які друкували деталі безпілотників.

“Таким чином ділки налагодили безперебійне «технічне» забезпечення протиправної діяльності контрабандистів”, – йдеться в повідомленні.

Триває досудове розслідування та дослідження навігаційного обладнання вилучених літальних апаратів. Вилучені БПЛА планують передати підрозділам Держприкордонслужби.

“Про осіб, причетних до протиправної діяльності, проінформовано підрозділи ТЦК, вивчається можливість використання їхніх навичок у протидії ворожим військам”, – додають у ДПСУ.

Нагадаємо, що на Закарпатті прикордонники неодноразово затримували контабандистів, які за допомогою БПЛА переміщували цигарки через кордон. 

Раніше повідомлялося, що на Закарпатті прикордонники вилучили гелікоптер.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button