Україна

На Вінниччині зведуть “сухий порт” з інвестиціями у $15 млн


На Вінниччині зведуть сухий порт з інвестиціями у $15 млн

Наразі вже готова частина залізничних колій, ваговимірювальна система, а також складське приміщення на 3,5 тис. кв. м.

На Вінниччині мають намір збудувати “сухий порт”, котрий допоможе зв’язати центральні регіони країни з портами Одеси і країнами ЄС. Про це повідомив заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний у понеділок, 5 серпня.

Наразі сума запланованих інвестицій становить 15 млн доларів.

Наразі вже готова частина залізничних колій, ваговимірювальна система, а також складське приміщення на 3,5 тис. кв. м.

“Це буде залізничний термінал, який покращить оперативне перевезення та обробку вантажу, а заразом і експортний та імпортний потенціал нашої держави. Він допоможе зв’язати центральні регіони країни з портами великої Одеси та через контейнерний термінал Мостиська з країнами ЄС”, – пояснив Очеретний.

Перша черга будівництва розпочалася навесні 2024 року. На першому етапі зведення “сухого порту” буде побудовано залізничну інфраструктуру і перший контейнерний майданчик пропускною спроможністю близько 30 тис. TEU/рік. Тим часом 2000 TEU – це місткість контейнерного складу, який також буде побудований на даному етапі.

“Сухий порт” планують ввести в експлуатацію в третьому кварталі поточного року. Тут працевлаштують близько 50 осіб, зараз шукають механізаторів. Загалом планують створити 100 робочих місць, резюмував заступник вінницького міського голови.

Нагадаємо, з моменту відкриття портів Одеси, Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) відправила 25 суден зі 160 тис. тонн агропродукції, що дозволило нагодувати 12 млн людей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − 2 =

Back to top button