Україна

На станції Академік Вернадський почали вивчати китів за допомогою дронів


На станції Академік Вернадський почали вивчати китів за допомогою дронів

Науковці пояснили, що досліджувати китів за допомогою дронів потрібно, бо тварини мають величезні розміри, а виміряти їх із човна складно.

 
 
 
 
 
В Антарктиці українські вчені зі станції Академік Вернадський почали використовувати дрони для вивчення горбатих китів. Про це Національний антарктичний науковий центр повідомляє у Facebook.
 
Зокрема, експерти з їхньою допомогою можуть встановити розмір тварини, зробивши висновки про її вікову категорію, що дає змогу краще розуміти стан популяцій китів. Вивчити їхню реакцію на наближення човнів та їхнє перебування поблизу, а також дослідити поведінку китів загалом.
 
Відомо, що перший етап роботи був проведений співробітниками відділу біології та екології НАНЦ у районі Антарктичного півострова.
 
Вченим вдалось провести низку важливих досліджень китів та тюленів, які тривають на станції вже не перший рік і є частиною міжнародного співробітництва НАНЦ з лабораторією біотелеметрії та поведінкової екології Університету Каліфорнії (США) та проектом фотоідентифікації морських ссавців.
 
Експерти зробили фотоідентифікаційні фотографії горбатих китів, фінвалів, косаток, тюленів Ведделла та морських леопардів, а також виконували акустичні записи морських ссавців.
 
Найближчими місяцями вчені продовжать цю роботу вже на станції Академік Вернадський.
 
 

 
 
 
Раніше повідомлялося, що у гавані Маккуорі на західному узбережжі Тасманії в Австралії сталося масове викидання на мілину близько 230 китів.
 
Біля української антарктичної станції масово селяться пінгвіни
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button