Україна

На Прикарпатті викрили юнаків, які підпалювали авто ЗСУ


На Прикарпатті викрили юнаків, які підпалювали авто ЗСУ

Упродовж липня зловмисники підпалили три військових автомобілі в Калуші та Долині на Івано-Франківщині.


Служба безпеки та Національна поліція затримали на Івано-Франківщині двох місцевих мешканців, які вчинили серію підпалів авто Сил оборони України. Про це повідомила пресслужба СБУ в понеділок, 12 серпня.
 
“Під прицілом” молодиків були військові джипи та пікапи, які проходили техобслуговування на Прикарпатті для виконання бойових завдань на передовій.
 
Упродовж липня зловмисники підпалили три військових автомобілі в Калуші та Долині. Правоохоронці затримали молодиків на спробі підпалити ще два авто за раз. 
 
До вчинення злочинів причетні двоє мешканців Долинської територіальної громади Калуського району. Зокрема, 15 річний місцевий житель, який шукав “легких грошей” в Тelegram-каналах, натрапив на оголошення з пропозицією “роботи”. Після цього в чаті йому запропонували кошти в обмін на співпрацю.
 
“Замовника” цікавили підпали адмінбудівель ТЦК, релейних шаф на ключових лініях залізничного сполучення західного регіону України та виведення з ладу авто ЗСУ. 
 
Обов’язковою умовою отримання оплати була наявність відеопідтвердження вчинення злочину.
З трьох видів об’єктів, що цікавили замовника, юнак обрав виявити та підпалити службові авто ЗСУ. Для цього він залучив свого 18-річного родича.
 
Разом вони об’їжджали на велосипедах територію району, де відслідковували позашляховики українських військ.

Після виявлення трьох потенційних цілей, зловмисники сфотографували їх та відправили на “погодження” замовнику. За його вказівкою молодики виготовили легкозаймисту суміш, облили військові авто та підпалили.
 
Одночасно вони знімали загоряння на камеру мобільного телефону для “звіту”. Втім, за спалені авто замовник все одно платив вдвічі менше від обіцяного. 
 
Правоохоронці затримали обох зловмисників “по гарячих слідах”. Під час обшуків у них виявили мобільні телефони та одяг із доказами підривної діяльності. Також вилучили травматичну зброю, перероблену зі стартового пістолета.
 
Слідчі СБУ повідомили 18-річному фігуранту про підозру. Він знаходиться під вартою. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності неповнолітнього фігуранта.

Нагадаємо, у Києві затримали агентку ГРУ, яка організовувала підпали авто військових. СБУ затримали 16-річного жителя Дніпра, який на замовлення Росії готував нові підпали у місті.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button