Україна

На Полтавщині голова МСЕК організував схему для ухилянтів


На Полтавщині голова МСЕК організував схему для ухилянтів

Фігурант вносив недостовірні дані про стан здоровʼя “клієнтів” до медичної документації. Вартість незаконно прийнятого МСЕК рішення фігурант оцінив у 9 000 доларів.

Очільник спеціалізованої комісії та його спільниця – мешканка Полтавської області, отримали підозри за підробку документів медико-соціальної експертизи. Фігурантам загрожує до десяти років увʼязнення. Про це інформує пресслужба Нацполіції у четвер, 12 вересня.

Голова регіональної МСЕК налагодив корупційну схему отримання інвалідності. За такою “допомогою” зверталися жінки, чоловіки або сини яких могли потрапити під мобілізацію.

Фігурант вносив недостовірні дані про стан здоровʼя “клієнтів” до медичної документації та отримання висновку про наявність ІІ групи інвалідності, що ,своєю чергою, ставало підставою для оформлення жінкам постійного стороннього догляду з боку військовозобовʼязаних чоловіків та подальшого уникнення ними військової служби і, навіть, виїзду за кордон.

Вартість незаконно прийнятого МСЕК рішення фігурант оцінив у 9 000 доларів.

Правоохоронці затримали двох учасників голову МСЕК та його “фінансиста” під час отримання другого траншу – 1 500 доларів. Кількома днями раніше фігурантам передали 7 500 доларів за прийняття необхідного рішенн комісією.

 

 

Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Нагадаємо, Служба безпеки ліквідувала на Волині нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Затримали ексзаступницю голови Волинської ОВА.

Раніше заступника керівника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування (ОТЦК) викрито на хабарі. Також на “схемах” спіймали двох службовців районного ТЦК (РТЦК).

Також ЗМІ повідомили про обшуки у Хустському ТЦК та в місцевого військкома Василя Зубатова. Загалом СБУ проводила майже 30 обшуків у працівників районної лікарні, медико-соціальної експертної комісії та працівників ТЦК.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 − six =

Back to top button