Україна

На Покровському напрямку за добу відбито 43 штурми


На Покровському напрямку за добу відбито 43 штурми

Генштаб повідомляє, що протягом минулої доби зафіксовано 141 бойове зіткнення, найбільш гарячим залишається Покровський напрямок.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на 08.00 вівторка, 9 липня.

Генштаб повідомляє, що протягом минулої доби зафіксовано 141 бойове зіткнення.

“За уточненою інформацією, за минулу добу загалом ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах шість ракетних ударів, із застосуванням 51 ракети, 62 авіаційних удари (сумарно скинув 84 КАБи), здійснив понад 4000 обстрілів, 94 з них – із реактивних систем залпового вогню”, – йдеться у зведенні.

Повідомляється, що авіаційних ударів ворога зазнали райони населених пунктів Стариця, Вовчанськ, Вільча, Циркуни, Вовчанські Хутори, Глибоке, Малі Проходи, Покаляне Харківської області; Макіївка Луганської області; Миколаївка, Катеринівка, Нью-Йорк, Торецьк, Олександропіль, Миролюбівка, Гродівка, Новоселівка Перша, Велика Новосілка, Богоявленка Донецької області; Роботине на Запоріжжі та Ольгівка Херсонської області.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили одну артилерійську систему та чотири райони зосередження особового складу противника, – додають у Генштабі.

На Харківському напрямку ворог продовжував активні дії, загалом відбулося дев’ять бойових зіткнень. Бої точилися, в районах населених пунктів Тихе, Вовчанськ, Глибоке, Стариця та Сотницький Козачок.

На Куп’янському напрямку кількість ворожих атак за добу зросла до семи. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Берестового, Піщаного та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 14 атак окупантів в районах населених пунктів Греківка, Невське, Макіївка Луганської області та Терни на Донеччині.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито сім штурмових дій поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку Сили оборони зупинили 11 спроб противника прорвати оборону в районах Богданівки, Григорівки, Білої Гори, Андріївки, Веселого та Часового Яру Донецької області.

На Торецькому напрямку, за підтримки авіації, ворог здійснив 19 атак неподалік населених пунктів Диліївка, Південне, Північне, Торецьк та Нью-йорк.

На Покровському напрямку нашими захисниками відбито 43 штурмові та наступальні дії в районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Євгенівка, Калинове, Тимофіївка, Новоселівка Перша, Яснобродівка, Карлівка та Уманське Донецької області, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Нетайлове, Георгіївка, Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де ворог дев’ять разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку агресор здійснив 10 штурмів наших позицій біля Водяного, Костянтинівки, Урожайного, Рівнополя, Новосілки та Макарівки Донецької області. Активно діяла ворожа авіація – скинули 14 керованих авіабомб та завдала трьох авіаударів НАРами.

На Гуляйпільському напрямку противник випустив 18 некерованих авіаракет у районі Чумацького Запорізької області.

На Оріхівському напрямку відбулось дев’ять бойових зіткнень в районах Малої Токмачки, Роботиного, Новоандріївки та Щербаків Запорізької області.

На Придніпровському напрямку нашими захисниками відбито чотири атаки ворога в районі Кринок. Втрат позицій не допущено.

Раніше повідомлялося, що уРостовській області заявили про масовану атаку БПЛА.

За добу в Україні знищено 1220 російських бійців

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − 1 =

Back to top button