Україна

На південному напрямку близько 20 росіян здалися в полон – Тарнавський


На південному напрямку близько 20 росіян здалися в полон - Тарнавський

Загальні втрати росіян на Таврійському напрямку за минулу добу склали 488 осіб і 105 одиниць військової техніки.


Ще одна група російських військових здалася в полон на Таврійському напрямку за минулу добу. Йдеться про приблизно 20 окупантів. Про це повідомив командувач ОСУВ Таврія бригадний генерал Олександр Тарнавський у Telegram в четвер, 28 грудня.
 
“В операційній зоні ОСУВ Таврія близько 20 окупантів здалися в полон. Також, за минулу добу, знищено та пошкоджено значну кількість бронетехніки ворога”, – написав він.
 
За словами Тарнавського, противник зосередився на наступальних і штурмових діях на Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках.
 
“Ворог продовжує активні піхотні атаки за підтримки значної кількості бронетехніки. В цілому, на Таврійському напрямку 27 грудня ворог завдав 18 авіаударів, провів 38 бойових зіткнень і здійснив 985 артобстрілів”, – зазначив бригадний генерал.
 
При цьому він вказав, що загальні втрати росіян за минулу добу склали 488 осіб і 105 одиниць військової техніки, а зокрема, 18 танків, 28 ББМ, 13 артсистем, 23 БПЛА, 16 автомобілів і сім одиниць спецтехніки, а також знищено склад боєприпасів.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення в Україну загальні бойові втрати особового складу російських військ орієнтовно становлять 356 670 осіб. Минулої доби ЗСУ ліквідували 920 окупантів.

За даними української розвідки, військове керівництво Росії намагається масштабувати навчання молодших лейтенантів та скоротити терміни відповідних вишколів через серйозні втрати молодшого офіцерського складу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button