Україна

На озброєнні у ЗСУ ювілейна модель FPV-дрона – Резніков


На озброєнні у ЗСУ ювілейна модель FPV-дрона - Резніков

За 15 місяців Міноборони вже прийняло на озброєння понад 30 дронів різних типів, а також було офіційно створено боєприпаси для БПЛА як окрему категорію.

Збройні сили Україниофіційно прийняли на озброєння 10 модель FPV-дрона. Необхідні процедури завершила комісія при Департаменті військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони. Про це повідомив очільник військового відомства Олексій Резніков в Facebook в середу, 2 серпня.

“Це результат спільної праці, за яку хочу подякувати моєму колезі Михайлу Федорову, Армії дронів, компанії-виробнику та усім залученим до процесу фахівцям. Цей FPV-дрон, як і інші моделі, збирають в Україні, але переважно з іноземних комплектуючих. Наступний рівень – виробляти основні комплектуючі в Україні та забезпечити диверсифікацію, щоб гарантувати незалежність та стійкість постачання армії за будь-яких обставин”, – написав Резніков.

Він нагадав, що за 15 місяців Міноборони вже прийняло на озброєння понад 30 дронів різних типів, а також було офіційно створено боєприпаси для БПЛА як окрему категорію.

“Все це тестується на полі бою нашими воїнами, модернізується. Поступово відбудеться уніфікація. Зараз ми діємо максимально гнучко, щоб усі спроможні команди розробників та виробників мали можливість себе проявити. У вересні 2022 року за ініціативи Міноборони суттєво спрощено процедури прийняття озброєння та військової техніки в експлуатацію. Формальності, які раніше займали до двох років, тепер ми проводимо за лічені тижні, у цьому виробникам допомагає, зокрема, Акселератор Міністерства оборони”, – розповів міністр.

Резніков зазначив, що Україна поки не буде демонстративно будувати завод розміром зі стадіон.

“Принаймні не зараз. Ми знайдемо асиметричне рішення, ворог його відчує на полі бою”, – запевнив міністр.

Фото: Олексій Резніков / Facebook 

Раніше командувач Національної гвардії полковник Олександр Півненко розповів про запеклу війну бойових дронів. За його словами, росіяни перейняли в українських захисників тактику використання БПЛА.

Можуть залітати в “глибокі тили”: спецпризначенці СБУ отримали дрони PD-2

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button