Україна

На митниці заявили про ІПСО щодо заступника міністра МВС


На митниці заявили про ІПСО щодо заступника міністра МВС

Держмитслужба заперечила розповсюджену деякими ЗМІ інформацію про вивіз з України $13 млн дружиною заступника міністра внутрішніх справ.

Державна митна служба України заявила про зростаючу кількість  інформаційно-психологічних спеціальних операцій (ІПСО) через розповсюдження неправдивої інформації щодо органів державної влади та заперечила перетин кордону з великою сумою валюти дружиною заступника міністра внутрішніх справ.

“Розповсюдженадеяких ЗМІ неперевірена інформація щодо виявлення на КПП Захонь угорською стороною значної суми валюти, яку буцімто переміщувала дружина заступника міністра МВС України 29 вересня цього року, не знайшла свого підтвердження”, – говориться в повідомленні.

Проте, що інформація не знайшла підтвердження,українську сторону 5 жовтня офіційно поінформували угорські колеги.

“У протоколі суміжна сторона чітко зазначила, що в період з 28 по 30 вересня 2023 року в пункті пропуску Захонь представниками поліції не виявлялись будь-які кошти, що переміщувалися з приховуванням від прикордонно-митного контролю, а також їм не відомо про декларування коштів у розмірі 13 млн доларів США”, – повідомили в митниці, додавши, що за результатами перевірок прикордонних та правоохоронних органів “зазначена у фейковому повідомленні особа взагалі не перетинала у 2023 році державний кордон України”.

В Держмитслужбі додали, що направили підтверджуючі документи до Центру протидії дезінформації РНБО для врахування у роботі та прийняття відповідних рішень. 

“Враховуючи зростаючу кількість ІПСО в умовах повномасштабного вторгнення рф та спроб дестабілізації ситуації через розповсюдження неправдивої інформації щодо органів державної влади просимо перевіряти інформацію через офіційні джерела”, – наголосили митники.

Скандал почався декілька днів тому, коли журналіст Тарас Середич з посиланням на власні джерела заявив у власному телеграм-каналі про те, що посадовці Закарпатської митниці нібито-то організували безперешкодний виїзд до Угорщини автомобіля, в якому були приховані $13 млн. Угорські митники нібито-то виявили приховану валюту, тому водій був вимушений її задекларувати, що “засвітило усю корупційну схему, яку закрутила українська сторона”. Після цього інформацію підхопилидеякі засоби масової інформації та пов’язали цю історію з одним із заступників міністра внутрішніх справ.

Наагдаємо, у вересні в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України назвали ключові напрямки російської ІПСО: спробувати демотивувати, розколоти суспільство, підірвати довіру до Збройних сил і політичного керівництва України, гіперболізувати наявні українські проблеми.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button