Україна

На Львівщині запровадили спецграфік аварійних відключень світла


На Львівщині запровадили спецграфік аварійних відключень світла

До списку споживачів за спецграфіком можуть входити окремі об’єкти критичної інфраструктури.

 
На Львівщині запроваджено спеціальний графік аварійних відключень електроенергії у зв’язку з перевищенням ліміту споживання. Про це повідомляє Львівобленерго.
 
“Ситуація в енергосистемі залишається дуже складною, за розпорядженням НЕК Укренерго з 13.29 у Львівській області запровадили спеціальний графік аварійних відключень через перевищення ліміту споживання”, – йдеться у повідомленні.
 
До списку споживачів за спецграфіком можуть входити окремі об’єкти критичної інфраструктури. Такий графік застосовується за розпорядженням НЕК Укренерго без повідомлення споживачів і місцевих органів влади у разі критичної ситуації в енергосистемі.
 
Спецграфік відключень – це окремий перелік споживачів, яких енергетики можуть оперативно й одночасно відключити у високовольтних мережах за допомогою дистанційного зв’язку. Час від розпорядження Укренерго до його реалізації має становити до трьох хвилин.
 
Нагадаємо, аварійні відключення світла запровадили у п’яти областях – у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Волинській та Львівській.
 
Як повідомлялося, НКРЕКП отримала 2,5 тисячі скарг на несправедливі відключення світла.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button