Україна

На Львівщині ухилянт намагався втекти у “весільну подорож”


На Львівщині ухилянт намагався втекти у весільну подорож

Мешканець Івано-Франківщини одружився з жінкою, яка має інвалідність ІІІ групи, щоб виїхати за кордон.


На кордоні з Польщею прикордонники викрили чергову схему з незаконного перетинання кордону чоловіків призовного віку.  Для організації незаконного трансферу чоловік та жінка уклали шлюб, повідомила Держприкордонслужба.
 
Так, 20-річний чоловік та 25-річна жінка прямували до сусідньої країни через пункт пропуску Рава-Руська у Львівській області. Під час проходження контролю, як підставу для виїзду за кордон, “подружжя” з Івано-Франківщини надало свідоцтво про шлюб та посвідчення інваліда ІІІ групи громадянки.
 
В ході додаткової перевірки було встановлено, що “горе-наречені” уклали шлюб, аби чоловік міг виїхати за кордон як такий, що здійснює супровід особи з інвалідністю.
 
За цей випадок повідомлено співробітників поліції. Жінці повідомлено про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України.
 
У ДПСУ зазначили, що останнім часом кількість спроб незаконного переправлення за кордон чоловіків саме у такий спосіб зросла. Лише у листопаді викрито п’ять випадків укладення фіктивних шлюбів. 

Нагадаємо, раніше в Одесі викрили схему незаконного переправлення за кордон чоловіків призовного віку шляхом оформлення фіктивних шлюбів.

За даними австрійського видання Exxpress, понад 500 000 чоловіків призовного віку виїхали з України з початку повномасштабного вторгнення Росії. Частині з них виїзд за кордон офіційно заборонений. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button