Україна

На Луганщині підтвердили загибель 415 мирних жителів


На Луганщині підтвердили загибель 415 мирних жителів

Зафіксовано багато фактів тортур та викрадення жителів Луганської області, зазначив Сергій Гайдай.

На Луганщині встановлено загибель 415 мирних жителів за час повномасштабної агресії Росії. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram у суботу, 10 грудня.
 
“Ми ще не знаємо, що на нас чекає після деокупації рідної Луганської області. Вже зафіксовано багато фактів тортур і викрадення жителів регіону. 415 офіційно встановлених загиблих під час ворожої агресії, сотні могил у дворах, тортури та зникнення. Відомі факти, коли луганчани, які не евакуювалися, перебували в катівнях по два місяці. Але масштаби злочину росіян на дружньому для них Донбасі ми зможемо оцінити вже після визволення”, – написав він.
 
Гайдай висловив переконання, що покарання за військові злочини злочинці зазнають обов’язково.
 
“В українців є беззаперечна підтримка країн-лідерів та багатьох інших держав. Ми переможемо, повернемося до мирного життя і вимагатимемо справедливого покарання за всіх, чиї права були обмежені, а життя вкорочене росіянами”, – додав глава Луганщини.
 
Нагадаємо, на Луганщині тимчасово окуповане місто Сєвєродонецьк увійшло в зиму без опалення та майже без електрики. Постачання продуктів харчування до міста обмежено, а ціни на них утричі вищі, ніж на підконтрольній Україні території.

ОВА: Окупанти “відновлюють” житло у Хрустальному, де не було боїв 


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

 
 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button