Україна

На Луганщині горить ліс, вогонь знищив понад 80 будинків


На Луганщині горить ліс, вогонь знищив понад 80 будинків

Вогонь охопив будинки на околицях Щедрищевого і поширюється далі. Встановлено п’ятий, найвищий, рівень пожежної небезпеки.

У Луганській області поблизу тимчасово захопленого Сєверодонецька через російські обстріли спалахнув ліс, згоріло вже понад 80 домоволодінь. Про це 2 вересня повідомила Луганська ОВА.

Зазначається, що вогонь охопив будинки на околицях Щедрищевого і поширюється далі.

“У так званій “ЛНР” встановлено п’ятий, найвищий, рівень пожежної небезпеки. Цим повідомленням попередили населення, але аж ніяк не посприяли посиленню роботи пожежних частин. Випадки, коли після займання сухостою чи лісу полум’я переходило на житловий сектор, стали буденністю…Рятувальники не втручаються, бо “не вистачає сил та засобів”. Вода знайшлася в окупаційної влади – питна. Декілька літрів. Її привезли – на цьому допомога завершилася”, – йдеться в повідомленні.

Голова Луганської ОВА Артем Лисогор зазначив, що росіяни обстріляли Макіївку та Невське з артилерії.

“Окупанти тиснуть поблизу Греківки, Макіївки та Невського. Атакують там і вдень, і вночі. Наші захисники стримують цю навалу. Постійним ворожим обстрілам піддаються прифронтові населені пункти. По Макіївці загарбники поцілили з реактивної артилерії, по цьому ж селу та по сусідньому Невському – зі ствольної. На зазначеному напрямку зафіксована робота 97 ворожих безплотників”, – повідомив він.

Нагадаємо, наприкінці липня на Луганщині також вирували лісові пожежі. Найбільша була між Кудряшівкою і Боровеньками. Декілька невеликих пожеж тривали між Кудряшівкою і Щедрищевим.

 

Також повідомлялося, що на Харківщині понад чотири доби горів ліс. Рятувальники ліквідували лісову пожежу площею 43 га.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 3 =

Back to top button