Україна

На кордоні з Польщею пожвавився рух вантажівок – ДПСУ


На кордоні з Польщею пожвавився рух вантажівок - ДПСУ

За минулу добу на чотирьох напрямках кордон на в’їзд та виїзд перетнуло понад 2800 вантажівок.


Станом на 30 січня блокування вантажівок на території суміжних країн на кордоні з Україною не відбувається, черги практично відсутні. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Укрінформ.
 
На напрямку кордону з Польщею пункти пропуску Рава-Руська – Гребенне, Краківець – Корчова, Ягодин – Дорогуськ, Шегині – Медика, які до цього блокувалися, функціонують у штатному режимі.
За інформацією польських прикордонників, станом на ранок сьогодні в бік України черги відзначаються навпроти пункту пропуску Ягодин – 150 вантажівок та Краківець – 40 вантажівок. 
 
Демченко зазначив, що після розблокування рух вантажного транспорту на кордоні з Польщею став досить інтенсивним, відповідно до пропускних спроможностей пунктів пропуску.
На інших ділянках кордону черг немає. Загалом за минулу добу на цих чотирьох напрямках кордон на в’їзд та виїзд перетнуло понад 2800 вантажівок.
 
Відзначається інтенсивність руху на в’їзд та виїзд на всіх ділянках з суміжними країнами. Черг у бік України з вантажних транспортних засобів станом на ранок не має.
Нагадаємо, 16 січня, на території Польщі припинилося блокування напрямків пунктів пропуску Рава-Руська – Гребенне, Краківець – Корчова, Ягодин – Дорогуськ. Раніше був розблокований рух на напрямку пункту пропуску Шегині – Медика.

Мінінфраструктури Польщі підписало угоду з організаторами блокади, згідно з якою протестувальники призупиняють до 1 березня свій протест, а до цього часу польський уряд зобов’язується розв’язувати їхні проблеми.
 
Україна пішла на зустріч Польщі щодо скасування електронної черги для порожніх фур на польській реєстрації, які повертаються з України. Також термін перебування в Україні польських вантажівок продовжили з 20 до 60 днів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button