Україна

На Херсонщині зникають військові РФ – АТЕШ


На Херсонщині зникають військові РФ - АТЕШ

В Новоолексіївку прибуває значна кількість солдат російської армії, їх розселяють у пусті будинки.

Російські військові, які прибувають у тимчасово окуповані райони Херсонської області, масово дезертирують. Про це у четвер, 11 квітня, повідомляє у Telegram партизанський рух АТЕШ.

Зазначається, що російські загарбники відмовляються виконувати бойові завдання та самовільно залишають місця тимчасової дислокації.

“Примітно те, що деяких з тих, хто офіційно проходив за паперами у статусі таких, що самовільно залишили частини, пізніше бачили на окупованій території Херсонської області, – вказують партизани. 

Тим часом агенти руху також констатують прибуття великої кількості особового складу окупаційної армії в Новоолексіївку.

“Ці військові розміщуються у вільних покинутих будинках. Більшість із них мають множинні татуювання на тілі. Місцеве населення вважає, що це люди, які раніше перебували у місцях позбавлення волі”, – йдеться у повідомленні.

Агенти АТЕШ також повідомляють, що підрозділи Росгвардії отримали вказівку відловлювати учасників українського підпілля, які передають інформацію про місця базування особового складу російських окупаційних військ. 

Помічник міністра оборони США з питань космічної політики Джон Пламб заявив, що Міністерство оборони США не може змусити компанію SpaceX припинити обслуговування терміналів Starlink, які використовують російські окупанти на фронті, наприклад, шляхом створення “білого списку” для терміналів українських військ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button