Україна

На Харківщині СБУ затримала 16 колаборантів


На Харківщині СБУ затримала 16 колаборантів

У звільнених населених пунктах Харківщини співробітники СБУ провели поглиблену перевірку 7 000 осіб.

 
Після деокупації Харківської області співробітники СБУ затримали 16 місцевих колаборантів. Тринадцятьом з них уже повідомлено про підозри, а одинадцятьом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Про це у четвер, 15 вересня, повідомляє прес-служба СБУ.
 
Зазначається, що у звільнених населених пунктах Харківщини співробітники СБУ провели поглиблену перевірку майже 7 тисяч осіб.
 
Також під час оперативних дій на звільнених територіях співробітники СБУ отримали повні списки з даними представників колишньої окупаційної адміністрації та осіб, які з ними співпрацювали.
 
Крім того, виявлено реєстри “податкової служби” загарбників. До цих “документів” окупанти вносили всі комерційні структури і їхніх керівників, які фінансували збройну агресію проти України сплатою так званих “податків” у бюджет Росії.
 
“Під час слідчих дій за місцями знаходження зловмисників вилучено кинуту окупантами “касу” з російськими банкнотами більш як на 21 млн руб. та документальні матеріали з доказами злочинних дій на користь країни-агресора”, – йдеться у повідомленні.
 
В СБУ зазначили, що в рамках кримінальних проваджень, відкритих за державну зраду і колабораційну діяльність, тривають досудові розслідування.
 
На цей момент на деокупованій території Сходу Служба безпеки продовжує комплексні заходи з виявлення та притягнення до відповідальності всіх учасників окупаційних угруповань і їхніх поплічників.
 
Операції з викриття та затримання зловмисників проводили співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.
 
 

 
 
Раніше повідомлялося, що в Ізюмі виявили дані російських окупантів. Наразі відбувається збір доказової інформації про скоєння росіянами знущань над українськими громадянами.
 
Окупованими залишаються 6% Харківщини – ОВА
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button