Україна

На Харківщині через обстріл згоріло майже 50 га зернових


На Харківщині через обстріл згоріло майже 50 га зернових

Незважаючи на постійні ворожі обстріли, у Харківській області триває збирання ранніх зернових та зернобобових.

 
У Харківській області з 3 липня зафіксовано сім випадків займання полів внаслідок ворожих обстрілів. Про це повідомляє прес-служба Харківської ОВА у п’ятницю, 15 липня.
 
“Згоріли понад 46,6 гектара пшениці та 2 гектари ячменю в Ізюмському і Чугуївському районах”, – йдеться у повідомленні.
 

 
Незважаючи на постійні ворожі обстріли, у Харківській області триває збирання ранніх зернових та зернобобових. Станом на 14 липня сільгосптоваровиробники намолотили понад 55 тисяч тонн зерна ранніх зернових та зернобобових культур із площі майже 17 тисяч га.
 
Зокрема, намолочено пшениці (озимої та ярої) – 37 тис. тонн із площі майже 11 тис. га (4% до площі збирання) за середньої врожайності – 35 ц/га; ячменю (озимого та ярого) – 15 тис. тонн із площі 4,5 тис. га (7%), врожайність – 34 ц/га; а також гороху – близько 3 тис. тонн із площі 1,6 тис. га (15%) урожайність – 18 ц/га.
 
За словами голови ХОВА Олега Синєгубова, через масштабне мінування російськими військовими частину сільгоспземель використовувати неможливо.
 
“Нашими профільними департаментами спільно з Головним управлінням ДСНС у Харківській області максимально робиться все, щоб якнайшвидше надати аграріям можливість виконати жнивні роботи. Інформацію про площі розмінування сільськогосподарських земель постійно тримаємо на контролі”, – сказав Синєгубов.
 
Нагадаємо, у Запорізькій області окупанти за день знищили 600 га посівів. На полях Гуляйпільської громади вибухнуло кілька касетних снарядів під час ракетного обстрілу.
 
Армія Росії спалює поля із пшеницею в Україні
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button