Україна

На фронті загинув підполковник, “кіборг” Віталій Баранов


На фронті загинув підполковник, кіборг Віталій Баранов

Підполковник Збройних сил України, учасник війни з РФ, “кіборг” Віталій Баранов помер 8 жовтня у віці 56 років.


У зоні бойових дій в Донецькій області загинув командир 206-го київського батальйону територіальної оборони 56-річний Віталій Баранов з позивним “Біба”. Про це повідомив народний депутат Володимир В’ятрович у Facebook 9 жовтня.

“Вчора помер Віталій Баранов “Біба” – підполковник, “кіборг”, командир 206 батальйону ТРО. Він брав участь у боях за Донецьке літовище, у Опитному, Водяному та Пісках й був нагороджений двома орденами Богдана Хмельницького”, – написав він.
 
У 2022 році Баранов командував 206-м батальйоном ТРО ЗСУ. Брав участь у звільненні Київщини, боях на півдні та сході країни.
 
Серце 56-річного підполковника зупинилося на Донеччині.

Баранов служив у ЗСУ по 2004 рік, а потім звільнився у запас. З початком війни був мобілізований в 90-й окремий аеромобільно-десантний батальйон на посаду помічника командира батальйону з оперативного забезпечення. Під час боїв обороняв Донецький аеропорт, воював у Опитному, Водяному та Пісках. З вересня 2015 року був демобілізований у запас.
 
З серпня 2022 року був командиром 206-го батальйону ТрО, де він воював у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях. Також обороняв Бахмут.
 
Воїна було нагороджено орденами Богдана Хмельницького III ступеня (2015) та II ступеня (2016) за особисту мужність, сумлінне та бездоганне служіння українському народу та зразкове виконання військового обов’язку.

Нагадаємо, у квітні на фронті загинув колишній народний депутат Олег Барна.

На війні в Україні загинув молодий доброволець з Британії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button