Україна

На фронті тестують наземного робота SIRKO


На фронті тестують наземного робота SIRKO

Машину можна використовувати, щоб безпечно доставляти боєприпаси або провізію для бійців у гарячі точки. Її максимальне корисне навантаження – до 200 кг.

На фронті тестують безпілотні технології з Brave1. Йдеться про наземного робота SIRKO. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, UGV Sirko-S1 – універсальний наземний робот, створений учасниками оборонного кластера Brave1. Його завдання – допомагати військовим перевозити вантажі, евакуювати поранених та проводити розвідку ворожих позицій. Машину можна використовувати, щоб безпечно доставляти боєприпаси або провізію для бійців у гарячі точки. Її максимальне корисне навантаження – до 200 кг.

“Розробка вже показала успішні результати в бойових умовах та має позитивні відгуки від військових. У планах розробників – обладнати робота бойовою туреллю або встановити модулі для розмінування й мінування територій”, – зазначив Федоров.

Нагадаємо, комплекс радіоелектронної боротьби для захисту бронетехніки від російських дронів Piranha AVD 360, розроблений українською компанією Піранья-Тех, успішно пройшов польові випробування й готовий до серійного виробництва.

Раніше повідомлялося, що українська платформа для розробки інноваційних рішень в інтересах ЗСУ Brave1 створила плащ-невидимку, який робить непомітними бійців для ворожих тепловізорів та дронів з тепловізійними камерами.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button