Україна

На фронті почався процес ротацій – Сирський


На фронті почався процес ротацій - Сирський

Прийнято усі необхідні рішення для підвищення бойових спроможностей бригад, зазначив головком ЗСУ.

На південному і східному фронті зберігається складна ситуація. Але вдалося запустити процес ротаціївійськових частин. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Telegram в четвер, 14 березня.

Він прибув на Запорізький напрямок і провів роботу в бригадах, що тримають оборону на запорізькому напрямку.

“Ворог продовжує атакувати наші позиції в районах Роботиного, Вербового, але без особливого успіху. Бойові дії характеризуються численним застосуванням дронів усіх типів у поєднанні з вогнем артилерії та мінометів. За таких обставин ударні безпілотні системи поступово стають основною ударною зброєю сухопутних підрозділів у загальновійськовому бою”, – написав Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що в цих умовах надійний захист військовослужбовців можуть забезпечити тільки сучасні та потужні засоби РЕБ, роль і значення яких постійно зростає.

“Протистояння дронів і РЕБ вийшло на перший план, і тільки той, хто перший зможе домогтися відриву від противника в цьому змаганні, буде мати шанс на перемогу”, – заявив він.

Сирський зазначив, що позитивом є те, що, незважаючи на доволі складну обстановку на всій лінії фронту, вдалося запустити процес ротацій і заміни частин і підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання на передньому краї.

“Це дасть змогу стабілізувати обстановку і позитивно вплине на морально-психологічний стан наших воїнів. Під час роботи прийняв усі необхідні рішення для підвищення бойових спроможностей наших бригад”, – додав головком ЗСУ.

Напередодні Сирський заявив про загрозу просування армії РФ. Він провів роботу у двох бригадах, на ділянках яких поступово ускладнюється обстановка.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button