Україна

На фронті перебуває понад 10 тисяч жінок – Стефанішина


На фронті перебуває понад 10 тисяч жінок - Стефанішина

Українці протистоять російській повномасштабній агресії як єдиний народ, і жінки, і чоловіки

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявляє, що дедалі більше жінок служить у Силах оборони, й наразі понад десять тисяч жінок виконують бойові завдання на лінії фронту. Про це поінформувала пресслужба віцепрем’єра за результатами участі в панельній дискусії “Жінки, мир, безпека: роль жінок-лідерок” у межах Громадського форуму НАТО.

“Українці протистоять російській агресії як єдиний народ, і жінки, і чоловіки. Дедалі більше жінок служить у Силах оборони, і наразі понад десять тисяч жінок виконують бойові завдання на лінії фронту”, – зауважила міністерка.

Окремо урядовиця акцентувала, що роль жінок також надзвичайно важлива й у відновленні, і саме жіноче лідерство є критичним для розвитку і зростання економічного потенціалу України. І багато в чому український досвід жінок у секторі безпеки та оборони сьогодні варто вивчати країнам-членам Альянсу.

Ми повідомляли, що у Збройних силах України станом на січень 2024 року служили 45 587 жінок.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада готує військовий облік для жінок. У законопроєкті йдеться, що під час дії воєнного стану жінок залучатимуть до проходження військової служби, однак, на бойові посади – тільки добровільно.

Президент Володимир Зеленський заявив, що не підпише закон про мобілізацію жінок.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 + 14 =

Back to top button