Світ

Кандидат в президенти США назвав Зеленського “нацистом”

Кандидат в президенти США назвав Зеленського нацистом

Фото: Хвиля

Республіканець Вівек Рамасвамі

Вівек Рамасвамі заявив, що українці “прославляють нациста у своїх лавах – коміка у штанах-карго, чоловіка, на ім’я Зеленський”.

Імовірний кандидат у президенти США від Республіканської партії Вівек Рамасвамі назвав президента України Володимира Зеленського “нацистом”. Його прес-служба згодом заявила, що політик буцімто обмовився, тому що “швидко говорив”. Телеканал CNBC опублікував відео з цим моментом на своєму YouTube-каналі.

“Вони погрожують не проводити вибори цього року, якщо США не виділять більше грошей. Це недемократично. А ще вони прославляють нациста у своїх лавах – коміка у штанах-карго, чоловіка, на ім’я Зеленський – це не демократично”, – запевняє політик.

Такі слова викликали обурення в соцмережах. Імовірними причинами такої реакції могли стати єврейське походження Зеленського та той факт, що його родичі були жертвами Голокосту.

Прес-секретар політика Тріша Маклафлін згодом заявила, нібито республіканець говорив про візит президента України до Канади, коли спалахнув скандал через те, що на засідання парламенту запросили 98-річного українця Ярослава Гунька, який воював у дивізії СС Галичина. 

“Він говорив швидко, і його слова були нерівними”, – переконує вона.


Зазначимо, що дивізія Галичина, ОУН, УПА, батальйони Нахтіґаль і Роланд та їхні учасники не були засуджені Нюрнберзьким трибуналом та не були визнані злочинними.

Комісія Дешена в Канаді проведене у 1987-му роцісвідчить, що більшість обвинувачень проти них були необґрунтованими, а інколи й абсурдними. Як наслідок, вони не підтвердилися. 

Як ми вже писали, в рейтингу політичних симпатій за рік до виборів лідер США Джо Байден на один пункт випереджає колишнього президента Дональда Трампа, проте поступається іншим потенційним висуванцям від Республіканської партії.

Кандидат проти України. Хто такий Вівек Рамасвамі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button