Україна

На Донеччині затримали інформатора ФСБ


На Донеччині затримали інформатора ФСБ

Чоловік влаштував “пункт стеження” на балконі квартири і передавав агресору дані про техніку Сил оборони, яка рухалася до Краматорська.

Контррозвідка Служби безпеки затримала інформатора ФСБ, який перетворив власну домівку на “спостережний пункт” за українськими військовими на Донеччині. Про це 14 липня повідомила пресслужба відомства.

“У зоні особливої уваги фігуранта були колони важкої та спеціальної техніки. Зокрема, самохідні артустановки, вантажівки з боєприпасами і паливозаправні автомобілі, які задіяні у контрнаступі. Для збору розвідданих зловмисник займав “позицію” на балконі власної квартири. Через вікно він здійснював приховану фото- та відеофіксацію переміщення військових колон”, – уточнили в СБУ.

Відзняті файли і текстовий опис він переправляв “зв’язковому”, який знаходився на тимчасово окупованій частині Донецької області. У спецслужбі наголосили, що розвідінформація була потрібна ворогу для планування бойових операцій, спрямованих на сповільнення контрнаступальних дій ЗСУ.

Інформатора РФ затримали “на гарячому” – під час здійснення прихованої відеозйомки з вікна власної оселі. За даними слідства, ним виявився 48-річний мешканець Добропілля, якого російська спецслужба дистанційно залучила до співпраці ще у 2018 році.

Фігуранту повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Йому загрожує до 15 років тюрми.

Раніше СБУ затримала російського інформатора, який хотів зірвати контрнаступ ЗСУ під Бахмутом.

СБУ затримала агента ФСБ, який допомагав росіянам захопити Сєвєродонецьк

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button