Україна

На Донеччині взяли під варту трьох агенток РФ


На Донеччині взяли під варту трьох агенток РФ

СБУ спрацювала на випередження – своєчасно викрила, задокументували злочинну діяльність та затримала учасниць російської агентурної групи.

СБУ знешкодила російську агентуру, яка наводила ракети на школи та пологові будинки Донецької області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала розгалужену агентурну мережу спецслужб Росії в результаті спецоперації в Донецькій області. Зловмисники збирали розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів Сил оборони на території Бахмута та Торецька. Крім того, передавали ворогові локації електричних підстанцій та соціальних об’єктів, серед яких школи, пологові будинки та студентські гуртожитки. Отримані відомості окупанти планували використати для підготовки та проведення прицільних ракетних ударів по українських містах”, – йдеться у повідомленні.

У СБУ повідомляють, що спецслужба спрацювала на випередження – своєчасно викрила, задокументувала злочинну діяльність та затримала учасниць російської агентурної групи.

“Серед затриманих – три місцеві мешканки, яких підконтрольне РФ “МДБ ДНР” завербувало після початку повномасштабного вторгнення. Вони отримали російські паспорти, які планували використовувати для виїзду до країни-агресора у разі успішного виконання ворожих завдань. Для збору розвідінформації агенти особисто обходили територію пунктів і робили позначки на електронних картах, потім отриману інформацію передавали своєму “зв’язному”, який перебуває у тимчасово захопленій Горлівці. А він уже “звітував” куратору агентурної мережі. Куратором виявилася заступник керівника підконтрольного Росії місцевого “МДБ ДНР”, – уточнюють у СБУ.

Повідомляється, що для комунікації використовувався заздалегідь відпрацьований анонімний канал інтернет-зв’язку: через нього агенти пересилали координати українських об’єктів із матеріалами фото-, відеофіксації та детальним описом.

“Під час обшуків за місцями перебування зловмисниць правоохоронці виявили: комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами законспірованого листування з ворогом; паспорти Росії”, – зазначають у СБУ.

Жінкам повідомлено про підозру в держзраді, скоєній в умовах воєнного стану, та взяли під варту.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала колаборанта, який знеструмив частину Донецької області.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button