Україна

На Донбасі збито п’ять літаків РФ за 10 діб


На Донбасі збито п ять літаків РФ за 10 діб

Російські штурмовики вимушені підлітати близько до українських позицій і несуть втрати, пояснив Олександр Штупун.

За минулу добу під Авдіївкою було збито російський штурмовик Су-25. Це вже п’ятий літак, збитий у Донецькій області за останні 10 діб, повідомив спікер Об’єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону у четвер, 19 жовтня.

“За підтримки авіації ворог продовжує намагатися оточити Авдіївку, наші воїни за минулу добу відбили три атаки ворога та збили ще один ворожий штурмовик Су-25. Це вже п’ятий літак, збитий у Донецькій області за останні 10 діб”, – заявив він.

За його словами, росіяни досить активно використовують штурмову фронтову авіацію для підтримки своїх наступальних підрозділів. Це здебільшого дозвукові літаки, які змушені підлітати близько до українських позицій.

“Також ворог використовує по всьому Таврійському напрямку Су-35 і Су-34, вони не заходять у зону дії нашого ППО, стріляють здалеку, бояться”, – розповів Штупун.

Також він повідомив, що за минулу добу на Мелітопольському напрямку бійці ОСУВ Таврія просунулися на південний захід від села Вербове Запорізької області до 400 метрів у певних напрямках.

За його даними, росіяни упродовж минулої доби завдали двох ракетних та 29 авіаційних ударів, провів 34 бойові зіткнення та здійснив 930 артилерійських обстрілів. Більшість цих бойових зіткнень – це Авдіївка і Мар’їнка.

“Також безуспішно окупанти намагалися проводити наступальні дії в районах Новокалинового та Первомайського. І на Мар’їнському напрямку агресор збільшив активність, наші захисники відбили за добу аж 17 атак окупантів. Це тільки в районі Мар’їнки і ще чотири біля Новомихайлівки – це також поруч. На Шахтарському напрямку ми завдали втрат у районі Новомайорського, це на Донеччині, і також продовжуємо стримувати ворога в районах Новодар’ївки та на схід від Малої Токмачки Запорізької області”, – розповів Штупун.

Нагадаємо, з початку війни Росія втратила понад 290 тисяч військових вбитими. Только за добу 18 жовтня було “відмінусовано” 630 окупантів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button