Україна

На Дніпропетровщині зафіксовано спалах гепатиту А


На Дніпропетровщині зафіксовано спалах гепатиту А

У Кам’янському районі захворіла родина. Батьків уже виписали з лікарні, а дитина залишається під наглядом медиків.

У одному з сіл Кам’янського району Дніпропетровської області зафіксовано спалах вірусного гепатиту А. Про це 3 жовтня повідомило Міністерство охорони здоров’я.

Зазначається, що захворіла родина. Батьків уже виписали з лікарні, а дитина залишається під наглядом медиків.

За даними обласного Центру контролю та профілактики хвороб зараження, ймовірно, відбулось контактно-побутовим шляхом та через порушення правил особистої гігієни.

“Проводиться епідрозслідування осередку спалаху: вірусологічні, бактеріологічні та санітарно-хімічні дослідження питної води. Інших випадків зараження серед населення не зафіксовано”, – наголосили у МОЗ.


Гепатит А – це вірусне захворювання, що вражає печінку та може мати як легкий, так і тяжкий перебіг. Вірус гепатиту А передається внаслідок вживання забруднених харчів або води, через недотримання особистої гігієни, а також у сім’ях, коли інфікована людина готує їжу для всіх членів сім’ї.

Інкубаційний період зазвичай триває 14-28 днів. Серед найпоширеніших симптомів: слабкість, підвищена температура, діарея, блювота, жовтяниця.

Для профілактики інфікування існують безпечні та ефективні вакцині, дозволені до використання дітям віком від одного року. Курс щеплень складається з двох доз з інтервалом у шість місяців.


Раніше повідомлялося, що за вісім місяців 2023 року в Україні було зафіксовано 57 випадків ботулізму, два з них – летальні.

Вірус Nipah. В Індії вводять карантин і тестування

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button