Україна

На Чернігівщині військового РФ засудили до 12 років позбавлення волі


На Чернігівщині військового РФ засудили до 12 років позбавлення волі

Військовослужбовця РФ засуджено до 12 років ув’язнення заочно за жорстоке поводження з жителями Чернігівщини.


Російського військовослужбовця, який бив і грабував мирних жителів Чернігівської області під час окупації, заочно засуджено до 12 років позбавлення волі заочно. Про це повідомив Офіс генерального прокурора в Twitter у понеділок, 7 серпня.
 
“За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури визнано винним військовослужбовця збройних сил РФ у порушенні законів та звичаїв війни. Вироком суду його засуджено на 12 років позбавлення волі”, – йдеться в повідомленні.
 
За інформацією прокуратури, у середині березня 2022 року під час окупації села Лукашівка Чернігівського району російський військовослужбовець разом з іншими військовими РФ зайшов на подвір’я, де проживала сім’я з трьома неповнолітніми дітьми.
 
“З метою отримання інформації про зброю та розташування українських військ військовослужбовець РФ, у порушення норм міжнародного гуманітарного права, застосував до цивільного чоловіка фізичну силу. Він завдавав йому ударів прикладом автомата по голові, спині, погрожував убивством. Потім військовий держави-агресора дізнався про грошові заощадження, цінні речі сім’ї та заволодів ними”, – зазначено в повідомленні.
 
Згодом військовий РФ разом з іншими окупантами ще двічі навідувався до будинку багатодітної сім’ї, влаштовував обшуки, вимагав віддати гроші та цінності, знайдені кошти та дитячий одяг російські військові забирали собі.

Нагадаємо, прокуратура разом із СБУ і Нацполіцією ідентифікували сотні тисяч росіян, які перебувають в Україні. Вони перевіряються на причетність до воєнних злочинів, а військовополонені проходять умовний скринінг.

Повідомлено про підозру екс-начальнику Оленівської колонії

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button