Україна

На Буковині росіянка організувала схему вивезення ухилянтів за кордон


На Буковині росіянка організувала схему вивезення ухилянтів за кордон

Правоохоронці затримали громадянку РФ, яка незаконно переправляла військовозобов’язаних осіб через кордон.


Служба безпеки на Буковині заблокувала ще два канали незаконного переправлення українців призовного віку за кордон. Один з них організувала росіянка. Про це 25 липня повідомила  пресслужба управління СБУ в Чернівецькій області.
 
Одну із протиправних схем організувала громадянка РФ, яка має посвідку на постійне проживання в Україні та проживає у місті Чорткові Тернопільської області.
 
Зловмисниця за гроші пообіцяла чотирьом чоловікам, які підлягають мобілізації під час воєнного стану, нелегально переправити їх через державний кордон поза межами пунктів пропуску до Румунії. Такий “трансфер” коштував понад 18000 доларів та 5000 євро.
 
За задумом “спецоперації” жінка повинна була привезти ухилянтів до ділянки так званого “зеленого кордону” на території Чернівецької області, а далі вони мали пішки перейти на румунський бік.
 
Проте успішній реалізації плану завадили правоохоронці, які затримали усіх учасників “турпоїздки”.


Ще один канал переправлення для чоловіків, які хочуть втекти від призову, організував мешканець Чернівецького району. Він залучив ще двох своїх знайомих до незаконної схеми.
 
“Помічники” повинні були транспортувати двох “клієнтів” до держкордону, а організатор дистанційно керував їхніми діями. Така “послуга” коштувала до 6000 доларів з особи.
 
Виконавців та ухилянтів затримали оперативники по дорозі в напрямку лінії держкордону. Наразі трьом учасникам протиправних схем повідомили про підозру.

Нагадаємо, у Чернівецькій області поліцейський вимагав 40 тисяч євро хабаря за закриття справи ухилянтів.

Далекобійник за $5000 вклав у своє ліжко ухилянта

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button