Україна

На Буковині двоє правоохоронців переправляли чоловіків за кордон


На Буковині двоє правоохоронців переправляли чоловіків за кордон

Правоохоронців звільнено зі служби. Вони обвинувачуються у переправленні осіб через держкордон.


Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо двох колишніх правоохоронців з Чернівецької області, які намагались налагодити схеми нелегального перетину кордону для чоловіків призовного віку. Про це повідомила пресслужба ДБР у вівторок, 23 липня.
 
У першій схемі брав участь один із правоохоронців та двоє його знайомих. Він забирав “клієнтів” у Чернівцях, звідки вивозив їх до одного з прикордонних районів. Там чоловіки пересідали в інше авто, а правоохоронець їхав попереду, аби попередити про перевірки та блокпости прикордонників.
 
26 лютого прикордонники виявили автомобіль із чоловіками, які планували перетнути кордон, та затримали правоохоронця, який їх супроводжував.
 
У іншому випадку правоохоронець спільно зі своїми товаришами також спробував заробити на втікачах від служби. Для маскування осіб, яких переправляли через кордон, їх одягали у форму працівників поліції аби без зайвих питань оминути блокпости. Далі чоловіки йшли пішки через ліс. Клієнти платили за це 2000 доларів з кожного.
 
Обох правоохоронців звільнено зі служби. Вони обвинувачуються у переправленні осіб через державний кордон. Одному із них загрожує до семи, іншому – до дев’яти років позбавлення волі. 

Нагадаємо, раніше ДБР викрило правоохоронця, що заробляв на переправлянні ухилянтів через кордон на територію Молдови.

Миколаївські поліцейські заблокували схему “звільнення” від військової служби. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 4 =

Back to top button