Події

До 12 років за ґратами засуджено учасника нзф рф, який воював проти Збройних Сил …

До 12 років за ґратами засуджено учасника нзф рф, який воював проти Збройних Сил України

????За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури суд ухвалив вирок громадянину України за державну зраду та участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

????Прокурори довели, що у квітні 2017 року донеччанин кинув роботу ремонтника та свідомо пішов боротися з «націоналістами».

????Спершу доброволець служив у батальйоні «п’ятнашка». Там отримав посаду стрілка і понад рік воював проти Збройних Сил України в районі м. Авдіївки та с. Крутої Балки Ясинуватської міської громади.

????Упродовж декількох років «боєць спеціального призначення» патрулював м. Донецьк та ніс бойові чергування на КПВВ «Оленівка» у Волноваському районі.

????У лютому 2022 року засуджений перевівся до «оперативно-бойового тактичного формування каскад» та з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну продовжив воювати на боці держави-агресора.

????Червень 2023 року став останнім місяцем його служби в окупаційних військах – під час боїв неподалік с. Велика Новосілка Волноваського району чоловіка затримали.

????Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Back to top button