Україна

На Авдіївському напрямку відбито 38 атак росіян


На Авдіївському напрямку відбито 38 атак росіян

Відбито 24 атаки в районі Новобахмутівки, Авдіївки в ще 14 атак неподалік Первомайського, Невельського Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом вечір понеділка, 5 лютого.

“Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.Протягом доби відбулось 105 бойових зіткнень. Також ворог завдав 7 ракетних та 25 авіаційних ударів, здійснив 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура”, – йдеться в повідомленні.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили вісім атак біля Синьківки Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку українські бійці відбили 15 атак неподалік Білогорівки Луганської області та Ямполівки, Тернів, Торського, Григорівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито вісім атак в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське та Кліщіївка Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 24 атаки в районі Новобахмутівки, Авдіївки та ще 14 атак неподалік Первомайського, Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога біля Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. Тут окупанти 24 рази безуспішно намагалися покращити тактичне положення.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 2 атаки поблизу Роботиного Запорізької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби здійснено двібезуспішні спроби штурму позицій наших військ.

За день підрозділами ракетних військ завдано ударів по 1 району зосередження особового складу, 2 пунктах управління та 2 складах боєприпасів противника.

Нагадаємо, сьогодні вранці повідомлялося, що ЗСУ відбили 44 атаки під Авдіївкою. 

Вуличні бої в Авдіївці не ведуться – МВА

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button