Україна

На Авдіївському напрямку відбито 36 атак росіян


На Авдіївському напрямку відбито 36 атак росіян

Атаки відбито східніше Новобахмутівки, Авдіївки, південніше Сєверного, південніше Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір понеділка, 11 грудня.

Повідомляється, що оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, протягом доби відбулось 73 бойові зіткнення.

“Ворог завдав 10 ракетних та здійснив 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура”, – йдеться у зведенні Генштабу.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили дві атаки ворога в районі Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку сили оборони відбили вісім атак ворога в районах Спірного та Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 13 атак противника в районах Богданівки, Кліщіївки, Андріївки та Північного Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 36 атак ворога в районах східніше Новобахмутівки, Авдіївки, південніше Сєверного, південніше Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області, де противник здійснив 12 безуспішних атак на позиції наших захисників.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку сили оборони відбили 3 атаки росіян у районах північніше Приютного та західніше Новопокровки Запорізької області.

Сили оборони України надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра у Херсонській області, продовжують завдавати російським загарбникам вогневого ураження.

Протягом доби авіація сил оборони завдала 2 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.Підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 складу боєприпасів, 1 пункту управління та 1 артилерійському засобу противника.

Раніше повідомлялося, що втрати ворога наблизилися до 340 тисяч бійців убитими. За добу ліквідовано ще 1030 окупантів.

Росія втрачає у вісім разів більше людей – генерал

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button