Україна

На 30 березня погоджено три гумкоридори – Верещук

На 30 березня погоджено три гумкоридори - Верещук

Фото: Кадр из видео

Ірина Верещук

Здійснюватиметься евакуація мешканців Маріуполя з Бердянська, з Мелітополя та Енергодара. До міст доправлять гуманітарну допомогу.

 

В Україні в середу, 30 березня, узгоджено три гуманітарні коридори. Автотранспорт уже вирушив за маршрутами. Про це повідомила віце-прем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

 

Так, за її словами, погоджено гумкоридори для евакуації мешканців Маріуполя та доставки гуманітарної допомоги до міста Бердянська; для доставки гуманітарної допомоги та евакуації людей із Мелітополя; для проїзду колони людей власним транспортом з Енергодара до Запоріжжя.

 

“Сформовані колони автобусів та вантажівок з гуманітарною допомогою вже вирушили із Запоріжжя. Вимагаємо від окупаційних військ дотримати взяті на себе зобов’язання та пропустити гуманітарні колони через блокпости”, – зазначила Верещук.

 

Вона додала, що по дорозі назад у Запоріжжі до гуманітарних колон з Бердянська та Мелітополя зможуть приєднатися люди на власному транспорті.

 

“Вчора на переговорах у Стамбулі російській делегації було передано пропозиції щодо організації гуманітарних коридорів до найбільш постраждалих 97 населених пунктів у Харківській, Київській, Херсонській, Чернігівській, Сумській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Миколаївській областях”, – заявила віце-прем’єр, додавши, що продовжується робота з отримання погодження цих гуманітарних коридорів.

 

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button