Україна

МЗС відреагувало на заяву Спартц, яка закликала скасувати зерновий коридор


МЗС відреагувало на заяву Спартц, яка закликала скасувати зерновий коридор

В українському зовнішньополітичному відомстві побачили у заяві Спартц спробу підірвати угоду.

Україна не брала б участі в жодних домовленостях, якби не була впевнена у здатності захистити південний регіон від атак із Чорного моря. Про це йдеться в коментарі МЗС щодо заяви американської конгресвумен Вікторії Спартц, яка закликала ООН зупинити “зернову угоду” через проблеми з безпекою.

“Україна не брала б участі в жодних домовленостях, якби не була впевнена у здатності захистити південний регіон від атак з Чорного моря. Згідно з “зерновою” домовленістю, ООН та Туреччина взяли на себе зобов’язання забезпечити виконання домовленості з боку Росії”, – йдеться в заяві.

У МЗС наголосили, що Україна завершила необхідну підготовку для відновлення безпечного експорту зернових та очікує на відповідні кроки інших сторін. “Ситуацію з безпекою контролюють ЗСУ”, – наголосили у дипвідомстві.

“У нинішніх умовах не існує простих рішень, але спроба конгресвумен Вікторії Спартц підірвати зернову домовленість своєю черговою заявою саме зараз – це завдавати нищівного удару українським фермерам та економіці, які потребують експорту та доходів, а також підірвати глобальну продовольчу безпеку”, – наголошується в заяві.

У МЗС закликали “критично ставитися до спроб вкидати в український інформаційний простір чергові “зради”, які мають лише дві цілі: сіяти розбрат в Україні та завдавати шкоди відносинам України з її найближчими міжнародними партнерами”.

Раніше конгресвумен Вікторія Спартц звернулася до Генсека ООН Антоніа Гутерреша, закликавши його призупинити “зернову угоду”, “поки для України не будуть забезпечені кращі заходи безпеки”.

Перед цим Спартц порушувала тему контролю за використанням західної допомоги Україною. У відповідь у НАТО заявили, що впевнені в збереженні зброї, що поставляється в Україну.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button