Україна

МЗС відправило делегацію на переговори до Індії


МЗС відправило делегацію на переговори до Індії

Еміне Джапарова обговорить посилення двосторонньої взаємодії між владою України та Індії.

Перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова розпочала дводенний візит до Індії. Про це вона повідомила у Twitter у понеділок, 10 квітня.

“Рада відвідати Індію – землю, яка дала життя багатьом мудрецям, святим та гуру. Сьогодні Індія хоче бути Вішвагуру – всесвітнім учителем та арбітром. У нашому випадку ми маємо дуже чітку картину: агресор проти невинної жертви. Підтримка України – єдиний правильний вибір для справжнього Вішвагуру”, – написала вона.

У свою чергу, прес-служба МЗС повідомила, що перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова 10-11 квітня здійснює візит до Індії.

Програма перебування у Нью-Делі передбачає її зустрічі з державним міністром закордонних справ – державним міністром культури Індії Мінакаші Лекхі, заступником міністра закордонних справ Санджаєм Вермою та заступником радника прем’єр-міністра з національної безпеки Вікрамом Місрі.

Сторони обговорять посилення двосторонньої взаємодії, зокрема проведення політичних консультацій, обмін візитами на високому та найвищому рівнях, відновлення роботи міжурядової українсько-індійської комісії з торговельного, економічного, наукового, технічного, промислового та культурного співробітництва, а також шляхи активізації відносин між двома країнами у рамках всеосяжного партнерства.

Еміне Джапарова надасть інтерв’ю провідним ЗМІ Індії.

Зазначимо, що Індія підтримує партнерські відносини із Росією. Так, у січні ця країна стала провідним покупцем російської нафти Urals – на Індію припало близько 70% партій цієї нафти, що відвантажуються.

А в березні стало відомо, що Росія домовилася про збільшення постачання нафти до Індії.

Індійський держбанк припинив розрахунки за нафту з РФ дорожче за $60


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button