Україна

Миколаївводоканал повідомив прогнози щодо подачі питної води в місті


Миколаївводоканал повідомив прогнози щодо подачі питної води в місті

Питання централізованого постачання питної води у Миколаєві перебуває на контролі у президента та Кабінету міністрів України.

Централізоване постачання питної води у Миколаєві можливе не раніше 2025 року. Про це під час брифінгу 5 квітня повідомив директор МКП Миколаївводоканал Борис Дуденко, передає Укрінформ.

Дуденко підкреслив, що питання централізованого постачання питної води у Миколаєві перебуває на контролі у президента та Кабінету міністрів України, і зараз на рівні держави вирішується питання щодо фінансування проєктів питного водопостачання міста.

“Зараз дано певні доручення, і ми маємо надію, що в цьому році ми розпочнемо, а у 2025-му вирішимо це питання, і місто буде з питною водою”, – сказав посадовець.

Як повідомив Дуденко, торік із бюджету міста на підтримку фінансового стану водоканалу було виділено близько 450 мільйонів гривень, які були спрямовані на операційну діяльність, зокрема, на оплату електроенергії, поточний ремонт тощо. Закордонні партнери допомогли з матеріалами на пів мільярда гривень.  Торік також було виділено близько 1,2 мільярда гривень з держбюджету на відновлення водомереж міста.

Крім того, Дуденко запевнив, що якість технічної води у кранах жителів Миколаєва найближчим часом має поліпшитися.

“Фахівці водоканалу контролюють якість води, зокрема, по декілька разів на добу відбирають проби і проводять аналіз. На сьогоднішній ранок стало відомо, що якість води почала покращуватись – маємо зниження кількості солей. Гадаю, що до понеділка-вівторка миколаївці відчують покращення якості води в домівках. Але ще раз скажу, що ця вода тільки для господарських та побутових потреб, вживати її та готувати з неї їжу категорично заборонено”, – підкреслив Дуденко.

 

У Миколаєві якнайшвидше побудують новий водопровід – Шмигаль

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button