Україна

Миколаївський суднобудівний завод “Океан” відновив свою роботу

Завод не працював останні 7 років

У Миколаєві відновив роботу суднобудівний гігант “Океан”.

На судноремонт зайшло судно технічного флоту “Рион”, яке належить Адміністрації морських портів України, – інформує 1NEWS.

Для заходу судна на підприємстві вперше за багато років був запущений сухий док. Так що можна з радістю відзначити, що завод «Океан» оживає.

Нагадаємо, що суднобудівний завод Океан зупинився в 2012 році. У листопаді 2013 року госпсуд Миколаївської області визнав завод банкрутом. 3 грудня 2018 року суднобудівний завод “Океан” придбала українська компанія з Миколаєва.

Новий власник вже виплатив велику частину шестирічної заборгованості по заробітній платі. 750 працівників заводу отримали на свої рахунки в Ощадбанку більше 70 мільйонів гривень боргу.

Миколаївський суднобудівний завод “Океан” – один з чотирьох суднобудівних заводів Миколаєва. Основні види діяльності підприємства — суднобудування та судноремонт. Підприємство має дві технологічні лінії для будівництва середньо та великотоннажних суден.

Завод «Океан» продали з аукціону за 122 мільйони 195 тисяч гривень. Протягом торгів ціна знизилася з 1,1 мільярда гривень до 122 мільйонів. Це була третя спроба продати завод. Перші дві не відбулися через відсутність охочих його купити. Новим власником підприємства стало миколаївське ТОВ “Торговий дім “Аннона”.

Продаж цілісного майнового комплексу ПАТ МСЗ “Океан” відбувся відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Миколаївський суднобудівний завод “Океан” спеціалізується на будівництві та ремонті контейнеровозів, танкерів та інших суден водотонажністю до 350 тисяч тонн. Він був власністю норвежсько-російської компанії Вадан Ярдс Груп АС.

Джерело: Корабелов.інфо

Back to top button