Світ

У Західній Африці погодили вторгнення в Нігер – ЗМІ

У Західній Африці погодили вторгнення в Нігер - ЗМІ

Фото: commons.wikimedia.org

Солдаты ВС Нигера

Члени блоку ECOWAS планують інтервенцію з метою відновлення демократії в Нігері, де стався переворот.

Командувачі військ країн Західної Африки (блок ECOWAS) погодили дату можливого військового вторгнення до Нігеру через державний переворот у цій країні. Про це у п’ятницю 18 серпня, повідомило Reuters.

Зазначається, що таке рішення було ухвалено за підсумками дводенних нарад у столиці Гани Аккрі.

На зустрічі держав Західної Африки, що відбулася в рамках Економічного співтовариства, обговорювалися питання про можливу інтервенцію з метою відновлення демократії в Нігері. Один з учасників наради в місті Аккра заявив, що якщо дипломатичні зусилля не матимуть успіху, можливо, знадобиться застосування збройної сили.

У свою чергу глава відомства ECOWAS з політичних питань і безпеки, Абдель-Фату Муссах, підкреслив, що вони готові виконати наказ про втручання негайно. На саміті союзних держав було детально обговорено плани та обставини можливої операції, однак при цьому було зазначено, що все ще існує надія на досягнення мирних домовленостей із владою в Нігері, оскільки “двері для переговорів залишаються відкритими”.

Нагадаємо, 26 липня частина службовців президентської гвардії Нігера виступила проти президента Мохамеда Базума. Його схопили та усунули від влади.

Новим лідером країни було оголошено армійського генерала Абдурахмана Тчіані.

Західноафриканські країни розгортають війська для введення в Нігер

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button