Україна

Миколаївський суднобудівний завод оголосив себе банкрутом

Миколаївський суднобудівний завод нічого не будує, оскільки його верфі заблоковані невирішеною десятки років долею крейсера Україна і судовою тяганиною з грецькою компанією Laskaridis, а завод виживає лише завдяки судноремонту

Госпсуд Миколаївської області відкрив провадження про банкрутство держпідприємства Миколаївський суднобудівний завод.

Ініціатором відкриття провадження в порядку ч. 6 ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства став сам завод, повідомляє 1NEWS з посиланням на Finbalance.

Відповідна норма передбачає, що боржник зобов’язаний у місячний строк звернутися до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі у разі, якщо задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов`язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами (загроза неплатоспроможності), та в інших випадках, передбачених кодексом.

Засновником ДП Миколаївський суднобудівний завод є держконцерн Укроборонпром.

У липні 2019 року Укроборонпром перерахував заводу як фінансову допомогу 54,8 млн грн для погашення заборгованості із заробітної плати. Крім того було перераховано 31,7 млн грн для виплат компенсації за несвоєчасно виплачену зарплату, а також податків і зборів, пов’язаних із розрахунком за оплату праці.

Back to top button