Україна

МВС розповіло про зброю, з якої було вбито Фаріон


МВС розповіло про зброю, з якої було вбито Фаріон

Підозрюваний шукав спортивний пістолет Сталкер, який, як правило, переробляють під патрон 9х18 ПМ, пістолет Макарова.

Слідство поки не знайшло зброї, з якої було вбито громадську діячку Ірину Фаріон. Швидше з все, мова йде про перероблений пістолет, сказав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко на брифінгу у Львові в п’ятницю, 26 липня.

“Зброю на сьогодні не знайдено. Думаю, що це питання кількох днів”, – заявив міністр.

За його словами, підозрюваний шукав спортивний пістолет Сталкер, який, як правило, переробляють під патрон 9х18 ПМ, пістолет Макарова. Це одна з версій щодо того, з якої саме зброї було вбито Фаріон.

“Знайдена куля. Куля 9 на 18. Гільза спортивна. Вона зараз на експертизі. Такі патрони закуповували у 2017-18 році в кількості 1 млн штук. Специфічна куля, не бойова. Маємо встановити, де вона була придбана. Можливо, на чорному ринку. Можливо, була придбана раніше”, – розповів Клименко.

За його словами, у пошуку підозрюваного допомогло фото свідка – жінка зробила знімок підозрілого хлопця в окулярах біля під’їзду будинку, де проживала Ірина Фаріон.

У справі допитали 900 свідків, призначили 22 судові експертизи, відпрацювали понад 80 осіб зі схожою зовнішністю, проаналізували відео зі 170 камер спостереження.

Правоохоронці підкреслили, що “встановлено, що саме ця особа вчинила злочин”.

Як відомо, увечері 19 липня Ірину Фаріон було вбито з вогнепальної зброї у Львові. А 25 липня російське неонацистське угруповання NS/WP взяло на себе відповідальність за вбивство Фаріон.

Напередодні правоохоронці затримали у Дніпрі підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що 18-річний затриманий є мешканцем Дніпра. За даними ЗМІ, затриманий – футболіст-юніор з Дніпра на ім’я В’ячеслав Зінченко.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve + nineteen =

Back to top button