Події

Катували мирних мешканців та співпрацювали з ворогом – на Херсонщині викрито з…

Катували мирних мешканців та співпрацювали з ворогом – на Херсонщині викрито злочинну організацію, яка діяла під виглядом псевдоправоохоронного органу

????За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора 26 учасникам злочинної організації повідомлено про підозру.

➡️ Їм інкриміновано

????За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф та окупації частини Херсонщини, громадяни України та рф створили у місті Нова Каховка псевдоорган «Новокаховский городской отдел полиции Главного управления МВД Херсонской области».

????Керували ним громадянин України, який до повномасштабного вторгнення працював в окупаційній поліції АРК Крим, та колишній кадровий працівник міністерства внутрішніх справ держави-агресора.

????Для забезпечення діяльності цієї злочинної організації вони залучили діючих та колишніх працівників територіальних підрозділів Нацполіції України, місцевих мешканців м. Нова Каховка з проросійськими поглядами.

????Їх призначили на відповідні псевдопосади у так званий «Новокаховский городской отдел полиции Главного управления МВД Херсонской области» з присвоєнням спеціальних звань.

????Вони виконували злочинні завдання керівництва рф, допомагали окупантам проводити незаконний референдум. Обвинувачені виявляли та усували місцевих мешканців, які не підтримують ворога і несуть загрозу діяльності окупаційної влади, придушували проукраїнські мітинги.

????Викрадали тих, хто підтримує Україну, учасників АТО та ООС, працівників правоохоронних органів, катували їх, проводили з ними «слідчі дії» із застосуванням тортур та тривалий час утримували у нелюдських умовах в підвальних приміщеннях захопленого відділку поліції у м. Нова Каховка.

????Досудове розслідування – ГСУ СБУ, оперативний супровід – ДВБ Нацполіції України, Головного відділу ЗНД ГУ СБУ в Херсонській області.

Back to top button