Україна

МВФ виділить Україні ще $2,2 млрд


МВФ виділить Україні ще $2,2 млрд

Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні 2,2 млрд доларів – їх спрямують на бюджетну підтримку.

Правління директорів Міжнародного валютного фонду схвалило наступний транш за програмою для України обсягом близько 2,2 млрд доларів. Про це у п’ятницю, 28 червня, повідомили у пресслужбі МВФ.

Зазначається, що Рада директорів МВФ завершила четвертий перегляд програми розширеного фінансування в рамках механізму розширеного фінансування для України. Це дозволило виділити Україні близько 2,2 млрд доларів, які будуть спрямовані на бюджетну підтримку.

“Незважаючи на складні умови, показники України в рамках програми EFF залишаються високими. Всі кількісні критерії ефективності на кінець березня були досягнуті, а всі структурні орієнтири на кінець червня були виконані вчасно або з невеликим запізненням”, – заявили в МВФ.

У Фонді зауважили, що попри те, що перспективи залишаються надзвичайно невизначеними, українська економіка продовжує залишатися стійкою.

Нагадаємо, перший транш розміром 2,7 млрд доларів Україна отримала від МВФ одразу після затвердження програми загальним обсягом 15,6 млрд доларів на початку квітня 2023 року.

Другий транш становив 890 млн доларів (червень 2023 року), третій транш – 900 млн доларів (грудень 2023 року), четвертий транш – 880 млн доларів (березень 2024 року).
 
Україна вперше дійшла до четвертого перегляду програми МВФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + two =

Back to top button