Україна

Мустафа Джемілєв – Лідера кримських татар нагородили в Польщі – 1News

Народний депутат України Мустафа Джемілєв
Фото з відкритих джерел

Відповідний указ підписав президент Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда нагородив лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва та ще трьох учасників кримськотатарського національного руху – Ільмі Умерова, Шевкета Кайбуллаєва та Сінавера Кадирова – високими державними нагородами. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

Зазначається, що представники кримськотатарського народу нагороджені “за видатні заслуги у розвитку польсько-української співпраці, боротьбу за права національних меншин і підтримку рухів за незалежність у Східній і Центральній Європі”.

Мустафа Джемілєв нагороджений Великим Хрестом Ордена “За заслуги перед Республікою Польща”, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров – Командорським Хрестом Ордена “За заслуги перед Республікою Польща”, член Меджлісу кримськотатарського народу, редактор газети “Авдет” Шевкет Кайбуллаєв та ветеран кримськотатарського національного руху, політвʼязень часів СРСР Сінавер Кадиров – Офіцерським Хрестом Ордена “За заслуги перед Республікою Польща”.

1News за темою: “Верховний суд Криму” засудив голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова до 6 років позбавлення волі

Нагадаємо, нещодавно Польща висунула кандидатуру лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва на здобуття Нобелівської премії миру 2022 року. Він був кандидатом на отримання нагороди у 2009, 2011 та 2015 роках.


Джерело

Back to top button