Україна

МОЗ: в Україну можуть завезти безпрецедентну кількість вакцини від грипу

Виробники вакцини проти грипу можуть завезти безпрецедентну кількість відповідних препаратів в Україну, саме над цим зараз працюють у МОЗ. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю Радіо Свобода, пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

“У нас є національна технічна група експертів з імунопрофілактики, яка розглядає такі питання і рекомендує вакцинуватися і проти грипу, і проти коронавірусної хвороби в цьому епідсезоні. МОЗ провело певну підготовчу роботу і виробники вакцини проти грипу можуть завезти безпрецедентну кількість вакцин на територію нашої держави”.

За словами Ляшка, очікується велика кількість препаратів, якої поки до України не завозили. Водночас, міністр зауважив, що домовленості про такі поставки ще не закриті: “Хай спочатку завезуть, бо можуть пообіцяти, а не завезти”.

Він додав, що, за дослідженнями, проведеними в інших країнах, під час епідемії коронавірусної хвороби грип був витіснений із циркуляції.

“В Австралії досліджували, як у них циркулював грип під час епідемії коронавірусної хвороби. У південній півкулі – циркулює грип раніше, а потім переходить на північну півкулю. То вони показали, що під час циркуляції коронавірусної хвороби грип був витіснений з циркуляції. І на це ряд факторів впливало, у тому числі і карантинні обмеження, які застосовуються проти крапельної, аерозольної групи, зокрема: дистанція, маски, дезінфекція і антисептична обробка рук. Це все впливає, у тому числі на стримування епідемії грипу”.

Очільник МОЗ наголосив, що вакцинуватися потрібно і від грипу, і від ковіду.

У Міністерстві охорони здоров’я передбачають, що в епідемічний сезон грипу 2021-2022 років циркулюватимуть штами B/Washington, H1N1 та H3N2, які ширилися й торік.

Раніше повідомлялося, що в Україні будуть використовуватися три вакцини проти грипу – Ваксігрип Тетра (Франція), Інфлувак Тетра (Нідерланди) та ДжіСі Флю Квадривалент (Корея).

Back to top button