Україна

МОЗ: Україна до кінця року забезпечена необхідною кількістю вакцин від коронавірусу

До кінця поточного року Україна повністю забезпечить себе необхідною кількістю вакцин проти коронавірусу. Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі телеканалу Україна 24, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

“За тими контрактами, які в нас вже є, і за тим, що за кілька днів, я думаю, ми повідомимо ще одну приємну новину щодо контракту, де ми будемо забезпечені до кінця 2021 року повним обсягом вакцин, які нам необхідні для вакцинації”, – зазначив Степанов.

Він додав, що за останніми даними соціологічних досліджень, вакцинуватися готові близько 50% населення в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 30 квітня в Україну прибула партія вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac обсягом 500 тис. доз. Надходження ще 1 млн доз вакцини CoronaVac МОЗ очікує у травні.

Окрім цього, очікується поставка до 1 млн доз вакцини Pfizer – як за прямими контрактами, так і в межах глобальної ініціативи COVAX. Також МОЗ розраховує отримати протягом травня 500 тис. доз вакцини AstraZeneca виробництва індійського Інституту сироватки крові та близько 800 тис. доз цього препарату в межах глобальної ініціативи COVAX.

Back to top button